Тиждень початкових класів у ліцеї

У Чигиринському ліцеї №2 3 квітня розпочався тиждень початкових класів.

У дружньому ранковому колі, після канікул, зустрілися маленькі школярики та розпочали свою подорож країною "ЩАСЛИВЕ ДИТИНСТВО".

Перший день був присвячений МІЖНАРОДНОМУ ДНЮ ДИТЯЧОЇ КНИГИ і називався "ЗАХОПЛЮЮЧИЙ КНИГОЛЕНД".

Книжкова фея ознайомила усіх із цікавими активностями на день, діти презентували книги, які читають, розгадували ребуси, кросворди, створювали ілюстрації та поробки, виконували тематичні руханки, співали пісень.

Пізнавальною була зустріч із працівниками дитячої міської бібліотеки - Бондарець В.О. та Шалько Ю.С.

А головне - діти цілий день були залучені до читання!

Вдалося втілити ідею проведення цього дня:

"МИ - НАЦІЯ, ЯКА ЧИТАЄ!

МИ - НЕПЕРЕМОЖНІ!!!"

Вівторок, 4 квітня.

Продовжує крокувати ліцеєм Тиждень початкових класів.

Вчора успішно стартували першокласники. Вони довели всім, що читати книги – цікава й корисна справа. Адже саме книги зберігають таємниці всього світу.

Сьогодні естафету перейняли другокласники. Вони вже багато знають про край, який найдорожчий для кожного з нас, про нашу неньку Україну. Учні других класів провели цікаву вікторину "З Україною у серці", поповнивши свої знання новими фактами.

Також для всіх учнів була запропонована робота з лепбуком (у розгорнутому вигляді), який містить цікаву та пізнавальну інформацію про Україну, кросворди, прислів’я, загадки.

На перервах бажаючі з задоволенням малювали малюнки патріотичного спрямування, писали побажання Україні.

Разом до перемоги!

Середа, 5 квітня

Початківці у рамках Тижня «Щасливе дитинство» завітали у світ гри та іграшки.

Для дитини іграшки та ігри є важливою складовою зростання, розвитку та пізнання світу. У дружньому ранковому колі, кожен маленький школярик розповів про свій казковий світ та показав свою улюблену іграшку.

Ведучі дня – третьокласники ліцею, знайомилися із азами театрального мистецтва, проводили акторські ігри «Якби я був тобою…», «Запитання - відповідь", «Знайди власне місце", « Виправимо помилку", вчилися вести діалоги, інтонували речення, входили в театральний образ, вчилися передавати настрій героїв.

Улюбленою грою юних ліцеїстів є конструювання із LEGO. Цей іноваційний вид роботи згуртовує учнів до спільної праці, діти вчаться дослухатися до ідей своїх товаришів, співпрацювати, творчо мислити. Результати своїх конструкторських творінь можна було побачити цього дня на імпровізованих виставках у класних кімнатах.

Цього дня поряд із сучасними іграшками можна було побачити і народні іграшки: ляльки-мотанки, ляльки із природніх матеріалів, янголята. Діти мали змогу спробувати створити і свою народну іграшку. Під керівництвом вчителя мистецтва Черноус О. б. та її помічниць-одинадцятикласниць Брайченко Анастасії та Дяченко Марії третьокласники змотали текстильну пташку до Великодня.

Третій день тижня «У світі гри та іграшки» пройшов цікаво, весело, пізнавально та в атмосфері психологічного комфорту.

Четвер, 6 квітня.

Сьогодні відповідальний день був у четвертокласників, що разом із своїми класоводами підготували і провели чудовий патріотичний захід, присвячений волонтерському руху.

В актову залу були запрошені всі учні початкової школи та їх наставники. Вшанувавши загиблих захисників хвилиною мовчання та подарувавши їм символічну корзину квітів, четвертокласники представили глядачам свою концертну програму. Під час неї відбулася тепла зустріч із волонтеркою нашого міста Цівіною Т.М., якій по закінченню, за нашою шкільною традицією, були передані солодощі, обереги та малюнки від учнів для воїнів.

Глядачі в залі гаряче сприймали виконання патріотичних пісень сестер Гончаренко Олі та Анастасії, захопливо спостерігали за умілими танцювальними рухами Гонді Поліни, співали повний варіант пісні «Ой, у лузі червона калина» разом із Анною Барвінок та її мамою Юлією. Чудові ведучі заходу Гондя Поліна , Нерубайський Тимур, Козіна А. В. та Терновська О. Ю. представили до перегляду відеоролик про дитяче волонтерство та висвітлили в презентації волонтерську роботу рою «Гарячі серця», яку проводили під час участі у військово-патріотичній грі "Сокіл" ("Джура").

Артистів, під час виступів, підтримували учні в залі, в яких були у руках, дорогі серцю кожного українця, синьо-жовті прапорці… Заключний вірш у виконанні автора Яценко Т. М. вразив кожного присутнього в залі своїми чудовими рядками.

Атмосфера свята була сповнена позитивної патріотичної енергетики, зал і серця глядачів випромінювали жовто-сині кольори України.

Четвертокласники показали своїм прикладом, що волонтером бути гідно та почесно!

П'ятниця, 7 квітня

7 квітня Всесвітній день Здоров'я.

З метою пропаганди здорового способу життя, п'ятий день Тижня початкових класів пройшов під назвою «Сім нот здоров'я» та надихнув початківців на створення цих поетичних рядочків:

"Сім нот здоров'я "- це для нас!

Адже спорт - це просто клас!

З нами тут скакалка й круг,

Кожен з них - спортивний друг.

Більше рухайтесь, стрибайте

І про спорт не забувайте.

Діти розучували комплекс вправ для ранкової гімнастики, обговорювали та розробляли корисні поради на тему «Здоров'я і хвороби».

Цікаво пройшла творча майстерня «Вітаміни в нашому житті». На ранкових колах були проведені години спілкування «Гігієна школяра», «Розпорядок дня», «Здоров'я - джерело життя».

На шкільному стадіоні весело пройшли традиційні для нашого ліцею естафетні змагання «Веселі старти», участь у яких завжди викликає велику радість, приносить заряд енергії і позитивний настрій для наших наймолодших школярів

День Здоров'я вдався веселим та енергійним та став гарним підсумком Тижня початкових класів.

Щиро дякуємо усім, хто долучився до організації заходів, що проходили у закладі з 3 по 7 квітня, особлива подяка нашим вчителям початківцям, наставникам 1-4 класів: Іванченко О. М., Якубовській Т. В., Саєнко Л.І., Міненко Л. В., Левченко Н. А., Севастьяненко К. М., Козіній А. В., Яценко Т. М., Терновській О. Ю.

Кiлькiсть переглядiв: 74

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.